11. mar, 2015

ONSDAG 11 mars

 

du skal aldri behøve å gå aleine i LAR mere

 

I dag var dagen jeg trodde jeg kunne sette meg ned å blogge om alt som har skjedd i kulissene i forbindelse med dokumentaren som ble sendt på NRK 1,  Brennpunkt  i går.

I denne verden er det ikke alltid like enkelt som det kan se ut til å være fra mitt ståsted.

Jeg er en fri sjel, jeg har ikke kollegiale hensyn å ta, heller ikke  journalistisk  innsikt i alt som skjer "off" kamra .

Jeg hadde ventet i noen uker  med å få luftet ut det som skjedde med filmen vår, som fikk direkte konsekvens for at det ble en annen film enn den som var klar for 4 uker tidligere. OG hvorfor ting ble som det ble.

Mange lurte på hvor det ble av de enkeltsakene som vi hadde jobbet med som skulle bli presentert som eksempler på klienter som lider under behandling i LAR. Dette var mitt høyeste ønske for filmen.

I dag valgte jeg derfor etter samtale med min advokat m/flere,  å fjerne dagens blogg som ble lagt ut i 09-tiden i dag morges.

La det være helt klart; jeg har i dag fått vite at det har forkommet så alvorlige brudd på taushetsplikten til LAR, at min advokat gav meg det gode rådet om å ta dette videre inn i rettsapparatet og ikke ta dette her.

Det var et godt råd, og rettferdig. Jeg har ikke for vane å skrive navn på enkeltpersoner som jeg opplever krenker meg, men når det er sagt; jeg burde holde meg for god til å gjøre det jeg opplever andre tar seg til rette å gjøre mot meg.  

Rachel Halvorsen-saken ble i dag oversendt fylkesmannen som tilsynssak, i tilegg til at den blir fulgt opp med en politianmeldelse.

Jeg føler meg nå nummen, og tom; det har kommet inn så mange meldinger på Facebook, på sms, på mail;

hundrevis av henvendelser, kanskje 1500-2000 meldinger, jeg veit ikke. Jeg var ikke forberedt på reaksjonene på dokumentaren, jeg var redd. For å se meg selv.  Og man vet aldri hvordan man blir mottatt, og når man som meg har opplevd hvordan ting så mange ganger har gått så galt, så ligger den angsten der. For at det samme skal skje igjen.  Jeg hadde vondt i magen i store deler av dagen i går.

Nå forsetter vårt viktige arbeide i LAR-Nett; der vi fortsetter å bistå våre medlemmer i deres utfordringer i LAR .

Her oppe i Trondheim holder vi nå på å etablere oss i et felleskap med andre brukerorganisasjoner, og med alle klage-sakene og tilstanden til brukerne på Suboxone på Skadereduksjon er prioriteringene herfra fremover. 

Godt vi har et engasjert pasientombud, og et Overdoseteam som gjør en helt uuvurderelig,  og til tider kanskje også en umulig jobb, for mange av oss.