6. jun, 2015

LØRDAG 6 JUNI- 250 liter metadon fordelt på 5000 dager.

For 4 dager siden møtte jeg opp på LADE Behandlingssenter.

Jeg skulle møte opp på halv dagdose, så jeg var i ferd med å bli ganske dårlig da jeg møtte opp klokka 09. Jeg har siden januar/februar ligget på ca 20 mg metadon.

For første gang underveis i denne nedtrappingen fra 140 mg som jeg har brukt hele 2,5 år på frem til i dag, så klarte jeg ikke å komme videre og under 18 mg. Uansett hvor forsiktig jeg reduserte, eller hadde jeg ikke den nødvendige tålmodigheten, jeg kom bare ikke unna at kroppen svarte med en abstinens jeg slett ikke klarte tanken på å møte.

Så- nå sitter jeg her, vel hjemme,litt skjelven men glad, etter 3 dager på LADE.

Jeg fikk selv velge hvilket medikament jeg skulle videre trappes ned på. Jeg valgte fentanylplaster, og det er et plaster man altså fester til huden, og som avgir en liten mengde opiat som gir smertelindring. Jeg er medisinert med den nest laveste doseringa man kan få, og det er 24 mg som skal skiftes hver 3 dag.

Siden har jeg vært svett, klam, kald, gåsehud, verking i ledd, og i perioder også i bedre form; mens vi prøvde oss litt frem på doseringa. Jeg ville ikke få for mye, og med det risikere å få den gode følelsen av morfin, jeg ble heroinavhengig som 24 åring, og det morfin en gang gjorde med livet mitt risikerer jeg aldri sjanse med mere.  Derfor valgte jeg å stoppe på 24 mg, som er litt under det jeg kanskje idielt sett hadde burde stått på, eller er dette det som egentlig er det idielle.

I hodet mitt er jeg ikke lenger stoffavhengig, og jeg har nå satt inn den mentale nye fila; nå er jeg også av de 13, 5 årene med metadon. Dette utgjør ca 5000  dager der jeg har startet hver eneste dag med inntak av 5 ml metadon. I et halvt år stod jeg på det meste på 230 mg, i snitt lå jeg på 190 mg i ca 5 år, og deretter stod jeg på 170 i 4 år, for så å trappe meg ned på 140 mg som jeg stod på i de neste 2 årene, som jeg siden har brukt yttligere 2,5 år for å trappe meg ned på fram til i dag.

Rolf regnet ut at jeg har drukket i overkant av 250 liter metadon siden jeg begynte i LAR i 2001.

250 liter metadon.

UANSETT; hva jeg mener om LAR Midt i Trondheim, så har jeg lykkes i min behandling med metadon i LAR. Min fastleges innsats, og LADE behandling som åpnet sitt polikliniske behandlingstilbud for meg, har vært medvirkende og avgjørende faktorer for at jeg har kunne lykkes i behandling i LAR.   

Jeg kan ikke si annet enn at jeg fant igjen sted-sansen jeg en gang i tiden mistet, og kom meg tilbake på den stien som fører frem i livet. Men for meg er det å slutte med metadon, også å trappe videre opp i livet.

Nå sitter jeg med et smil rundt munnen, og gleder meg til veien videre.