16. feb, 2016

16 februar; Alle Abstinensers Mor.

Jeg sitter på jobb, og har i det siste mottatt flere spørsmål og henvendelser om hvordan det går.

For de som følger meg på facebook har det nok vært litt mere informativt i det siste enn oppdateringen her på bloggen min.

Det går bedre og bedre!

Jeg sluttet med metadon den 4 juni i 2015 og gikk av fentanylplasteret jeg fikk bruke etter seponering i oktober. Det skulle ta de 8 månedene flere som har gjort dette før meg har fortalte meg utifra sine erfaringer knyttet til å slutte med metadon; før abstinenser og besvær forlot kroppen. Jeg har vært veldig plaget,som jeg ser gjelder de av oss som har brukt høye doser metadon over 10-12-15-18 år og som er eldere og ikke har kropp som tåler like mye juling som tidligere avgiftninger. Metadon er da også Alle Abstinensers Mor. Ingen over, ingen ved siden av. Det slår alt. Heroin og Dolcontin og hva det måtte være.  

Men så var det som brannen ble slukket på 48 timer et sted mellom 7 og 8 måneder.

Siden har jeg fortsatt hatt problemer med å få sove, og heller ikke fått orden på problemene i magen. Men det går bedre; og jeg er i gang med opptrening på ski, styrketrening og nå nettopp begynt også å svømme. målet er å kunne stille for WAYBACK på Trondheim Triaton i august. Jeg har 7 måneder å forberede meg på 2500 meter svømming fra Munkholmen og inn til Ila; deretter 5 mil på sykkel for så å avslutte med 1 mil løping. Jeg stod å så på dette arrangementet i fjor, ganske dårlig i sømmene etter seponeringen fra metadon; og tenkete at dersom jeg skulle ha en sjanse å delta i 2016 skulle jeg utfordre meg på det.

Ellers er jeg nå i gang med det jeg gjorde før; jeg følger opp privatpersoner i forhold til utfordringer med LAR og NAV over hele landet. Det er mange henvendelser, og de øker fra uke til uke. Jeg har verdens beste arbeidsplass her på kontorfellesskapet til WAYBACK og LAR-NETT i Trondheim i Kongensgate 46.

Jeg er AV alle medikamenter i dag. Det siste som jeg sluttet med var Imovane sovemedisin som jeg fikk bruke over en periode på 3 måneder under den verste tiden etter at jeg gikk av fentanylplaseret i oktober og frem til halvveis ut i januar. I tilegg hadde jeg en periode der leger tilknyttet St Olav Hospital skrev ut nobligan på grunn av akutte magesmerter . Jeg var på rønken, på ultralyd og på kolostopi. Smertene i magen som begynte i november viste seg å være relatert til avveningen på metadon og fentanyl, på grunn av reseptorenen vi har i tarmsystemet. Jeg sier det ganske enkelt; dette har også vært en SLANKEKUR.

 Jeg har tilbud om å kunne bruke sobril etter behov, inntil 30 mg pr dag. Jeg går på frivillige stikkprøver som er overvåka; for at legeteamet og ansvarsgruppa som har vært med meg hele veien forsatt kan få innsikt i forløpet videre frem til sommeren. Da anser jeg dette som ei tid som ligger bak meg; den 4 juni 2016 er det 1 år siden jeg sluttet med metadon.

Jeg er verdens gladeste menneske og jeg er så takknemelig!